Eräänä kauniina syyskuisena päivänä meille syntyi idea Kaisan haastattelusta leppoisan kahvitteluhetken äärellä.

Tutustu tässä blogissa Kaisaan ja samalla työskentelyyn Tempossa!

 

 

Kaisa Punkeri aloitti meillä Tempossa vuoden 2018 alussa ja on ollut siitä lähtien tiimimme vahvistuksena monin eri tavoin. Hän on tehnyt yksilöterapiaa, ryhmämuotoista kuntoutusta ja ollut mukana sopeutumisvalmennuskursseilla sekä osallistunut kehittämistyöhön. Kaisan työnkuva on ollut monipuolinen myös asiakaskunnan suhteen, mutta änkytysterapia on vienyt Kaisankin sydämen! Kaisa onkin määrätietoisesti osallistunut juuri änkytykseen liittyviin täydennyskoulutuksiin. Hän on luonteeltaan iloinen, ystävällinen ja huumorintajuinen – hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Työnsä Kaisa hoitaa itsenäisesti ja työnjälki on laadukasta. Kaisassa on myös esteettinen ja luova puoli, joka näkyy myös Tempon sisustuksessa.

 

Mistä kaikesta työnkuvasi koostuu?

Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä asiakastyötä kokonaisvaltaisesti arvioista kuntoutukseen. Asiakkaitani ovat tällä hetkellä lapset, nuoret ja aikuiset, jotka ovat kunnan tai erikoissairaanhoidon asiakkaita, itsemaksavia asiakkaita ja Kelan asiakkaita. Lisäksi osallistun kehittämistyöhön.

Miksi kannattaa olla töissä just Tempossa?

Itse tulin Tempoon töihin, sillä halusin oppia lisää änkytyksen kuntoutuksesta. Änkytysterapia onkin vienyt mennessään ja sitä haluan kehittää edelleen. Änkytysterapian lisäksi saan tehdä toki muutakin asiakastyötä, mikä on mielekästä ja tuo vaihtelevuutta työhön. Nautin erityisesti siitä, että olen voinut valita itselleni mieluisen aihealueen, jossa voin kehittyä ja kouluttautua.

 

Tempo on pieni yritys. Mitkä ovat pienen työpaikan lyömättömiä etuja?

Pienen työpaikan etuina ovat sujuvat työskentelytavat, kehittämisennopeus ja byrokratian vähyys. Itselle tärkeistä asioista ja kysymyksistä voi kysäistä heti ja saa vastauksen saman tien. Omaa työtä voi myös kehittää juuri siihen suuntaan kuin itse haluaa.

Miten pienessä yrityksessä voidaan turvata riittävä työyhteisö?

Osa käynneistäni toteutuu vastaanotolla, jolloin toimistolla tapaa lähes aina kollegoja. Näissä hetkissä tulee usein vaihdettua kuulumisia ja saa konsultaatioapua. Myös lounaita vietän usein toimistolla kollegoiden seurassa. Lisäksi meillä on säännöllisiä yhteisiä tiimejä ja virkistystoimintaa, jota pääsee itse suunnittelemaan ja ideoimaan.

Miten minut kohdataan ja miten minua tuetaan elämän eri osa-alueilla työn ulkopuolellakin?

Olen kokenut, että minua on tuettu sekä työssäni että elämän muissakin haastavissa tilanteissa. Aulilla ja Sallalla on ollut aina aikaa pysähtyä kuuntelemaan ja juttelemaan. Minusta on haluttu pitää hyvää
huolta.

Mikä sinua innostaa änkytysterapiassa?

Änkytysterapiassa parasta on se, että lähes aina tilanteeseen saadaan konkreettista helpotusta ja työn tulokset ovat näkyviä. Pienten lasten kanssa työskentely painottuu paljon vanhempien ohjaukseen, jolloin vanhempien huolen vähentyminen ja kokemus siitä, että he pärjäävät asian kanssa on merkityksellistä. Isompien lasten ja nuorten osalta minua erityisesti kiinnostaa asiakkaan oma kokemus änkytyksestä, miten hän siihen suhtautuu ja millä tavoin se vaikuttaa juuri hänen elämään. Kun asiakkaan kokemuksessa tapahtuu positiivinen muutos, saadaan usein puheen hallinnan keinotkin käyttöön.

Tulevaisuuden haaveita Tempossa?

Toivoisin lisää työkavereita meidän osaavaan porukkaan! Haaveenani on olla joskus “änkytysguru”.

Kiitos mielenkiinnosta! Hyvää syksyä kaikille!

Salla Pohja