Vahvista toimijuuttasi ja elämänlaatuasi

Omahoidot

Kohti Voimaa

Kohti Voimaa on ilmainen ensitieto- ja omahoitopaketti perheille, joissa on alle kouluikäinen änkyttävä lapsi. Materiaali sopii hyvin myös pienten koululaisten vanhemmille.  Kohti Voimaa sisältää tietoa änkytyksen ilmenemisestä ja vaikutuksista vuorovaikutustilanteessa, ohjeita lapsen puheen sujuvuuden tukemiseen, pohdintaa vanhemman suhtautumisesta änkytykseen ja tietoa puheterapiakuntoutuksesta. Kohti Voimaa vähentää huoltasi ja auttaa sinua eteenpäin. Omahoito on saatavilla asuinpaikasta riippumatta ja voit tutustua siihen itsellesi sopivana ajankohtana. Myös isovanhemmat ja varhaiskasvatuksen työntekijät voivat perehtyä omahoitopakettiin.

Tilaa koulutus täältä

Kohti Kasvua

Koululaisille tarkoitettu omahoito on valmisteilla.

Kohti Tahtoa

Nuorille ja aikuisille tarkoitettu omahoito on valmisteilla.

Verkkovälitteinen kuntoutus

Verkkovälitteinen kuntoutus Voima

Verkkovälitteinen kuntoutusohjelma Voima on tarkoitettu vanhemmille, joiden alle kouluikäisen tai alkuopetusikäisen lapsen puheessa esiintyy änkytystä. Voima vastaa 10 kerran änkytysterapiakuntoutusta. Kuntoutuksen sisältö on monipuolinen ja siinä yhdistetään puheterapiaan psykoterapian ja perheterapian menetelmiä. Voiman aikana vanhempi saa lisää tietoa änkytyksestä ja sen kuntoutuksesta, voi työstää omaa suhtautumistaan änkytykseen, pystyy tukemaan lapsen itsetunnon ja puherohkeuden vahvistumista sekä saa keinoja helpottaa lapsen puheen sujuvuutta.

Verkkovälitteisen kuntoutus on mahdollista toteuttaa huolen ja tarpeen ollessa suurimmillaan asuinpaikasta ja puheterapiaresursseista riippumatta. Voima varmistaa, että saat käyttöösi asiantuntevaa änkytyksen kuntoutusta. Vanhemmat voivat ostaa Voiman suoraan verkkokaupasta itselleen. Hyvinvointialueille on tarjolla Voima-ohjelma, johon sisältyy myös puheterapeutin tapaamisia.

Tilaa koulutus täältä

Verkkovälitteinen kuntoutus Kasvu

Koululaisille tarkoitettu verkkovälitteinen kuntoutus on valmisteilla.

Verkkovälitteinen kuntoutus Tahto

Nuorille ja aikuisille tarkoitettu verkkovälitteinen kuntoutus on valmisteilla.